Stichting Open Run is een organisatie dat in 2002 voor en door jongeren is opgericht. Stichting Open Run richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van vaardigheden en talenten van jongeren op het gebied van sportieve recreatie en interactie, wat het doel heeft jongeren zelfredzaam te maken in de huidige maatschappij. Dit alles geleerd van - en ondersteund door leeftijdgenoten.

 

Open Run is officieel in 2002 van start gegaan en is vanaf dat moment een begrip in de Nederlandse Basketbal wereld. Een dagje basketballen waar iedereen kan laten zien wat hij of zij kan. Kenmerkend voor Open Run is de variëteit van deelnemers, van 10 jarige zeer fanatieke jongens en meisjes tot mannen en vrouwen van 37 tot 50 jaar die nog veel liefde en interesse voor de basketbal sport hebben. De laatste jaren nam het zijn toevlucht in diverse sporthallen omdat de animo enorm groeide. Betere locaties, meer velden, maar toch werd de typische Open Run mentaliteit en sfeer behouden.

 

De Open Run organisatie kent door jarenlange ervaringen en sportprojecten veel jonge sporters in deze scene waardoor er een hechte achterban van fanatieke basketballers is opgebouwd. De organisatie heeft ook een luisterend oor voor deze jongeren en heeft dan ook ingespeeld op de wensen zoals: veel spelen, gezelligheid, ontmoeten van basketballers in Nederland en jezelf representen in een leuke informele sfeer. Een sfeer waar iedereen gerespecteerd word om haar of zijn talenten of het gebrek daarvan. Het draait om de gemeenschappelijke liefde voor de sport. Door de jaren heen is het duidelijk gebleken dat er een groeiend animo is voor Open Run.